09 juli 2012

 

Söndagen bjöd på riktigt strandväder men det gav vi katten i och drog iväg hela gänget till Väla center i Helsingborg. Om informationen stämmer ska Väla vara Sveriges största shoppingcenter. Hur som så var det super och utbudet av affärer stort och en hel del nya bekantskaper. Sånt är alltid trevligt.

001

Efter att ha kört gatlopp ett bra tag kände familjen att våra reserver behövdes fyllas på i form av mat. Vi styrde stegen mot Välas stora food court. Jag bestämde mig för wokade grönsaker och kyckling. Alltid gott och prisvärt.

003

Efter maten hade vi fått nya krafter och kunde “göra” resten av gallerian. En av de nya bekantskaperna var denna smarriga butik

004

Är du ett fan av mumsmums fast i lyxigare variant var detta ett halleluja moment.

Jag valde en med smak av kokos i vit choklad medan Jennifer fastnade för jordgubbsfyllningen.

019

Förutom lyx-mumsmums eller gräddbullar som man säger i Skåne handlade jag bara 2 tuggben till bumlingarna. Varför det bara blev två stycken är för att Douglas sommar jobbar hos Anders som jordgubbsplockare och chaufför. Vet inte riktigt när han kommer tillbaka. Var sagt 1 vecka men som det nu ser ut nu kan det komma att bli kortare.
Känns lite lyxigt att bara ha “brudarna” hemma

016 

017

Hade bestämt att ställa upp som privatchaufför åt pappa i dag. Han ville ta en tur ut på landet och utforska omgivningarna. Vi började med Kåseberga hamn. Ale stenar hoppade vi. Promenaden dit upp är alldeles för tuff för pappas ben.

010

008

011

Vi lunchade på Ale fiskrestaurang/butik. Blev rökt makrill med potatismos. Jag är väl ingen större fan av makrill eller strömming. Tycker alla småben är rätt obehagliga men en makrill vart tredje år kan slinka ner.

012

Vi drog vidare på vår expedition mot Sthlms gården. Ett stället som säljer egna odlade grönsaker. Men tyvärr var vi cirkus 1 1/2 månad för tidigare. Butiken öppnar den 1 september.
Så vi körde vidare längs den lilla landsvägen och hittade detta fina fik.

013

015

Det blev ett fint avslut på en härlig dag med pappa.
I morgon lutar det åt att vi drar till Ikea och har REA spaning.

Önskar alla en fin måndag

Dagens citat 143

2 kommentarer:

  1. Tant bland spenat och ogräs09 juli, 2012 23:06

    detta är kvalitetstid! Med brudar och med pappsen på egen hand... Kanske är det en ide för andra att ta efter, hanhund på resande tass ersätts av annan av manligt kön - människopappan. Önskar er en härlig vecka!

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig dag du och morfar hade :) Det där mumsmumsstället skulle man ta och besöka någon gång. Lät hur gott som helst.

    SvaraRadera