01 januari 2012

 

   Årskrönika 2011

Jisses Amalia så fort detta år har gått. Men det är väl så att tiden rusar iväg när man har skoj. Eftersom jag med ljusår har passerat uttrycket – lev farligt, dö ung och bli ett vackert lik satsar jag på – lev din dag som om den vore din sista.
Egentligen tillhör godingen 2010 men han var planerad att anlända 2011 så självklart kommer han med. Vår store lille man Adrian James Bergöö. En glad filur som lyser upp våran tillvaro Rött hjärta
072

I och med hans ankomst fick jag en ny titel att lägga till i mitt CV Mormor. Hua, lät riktigt gammalt men jag får väl köra med den kitschiga slogan - att du är inte äldre än du känner dig. Jo morsning !!!! Behöver bara ta en titt i spegeln för att inse att den som myntade uttrycket hade grava synfel eller snarare totalt blind.

Dagens citat 68

Självklart har allt inte varit tjosan hejsan och stor tumme upp. Så därför har jag har valt att inleda min krönika med ris. För det mesta är jag som landet Schweiz lite tråkig och diplomatisk och tar inte ställning åt något håll. Men för en gång skull ändrade jag mig trots att min mångåriga magkänsla sa mig något annat. Jag tog ställning och valde “sida” Så här lite senare inser jag att det var ett misstag. Nu med facit i hand vet jag att personer som pratar sjukt mkt skit om andra MED dig, pratar lika mycket skit OM dig. Och personer som vänder kappan efter vinden beroende på vad som passar dom bäst är inga trevliga människor. Jag och elefanterna har något gemensamt. Vi glömmer aldrig!

Dagens citat 64

Jag säger som Timbuktu i låten – Resten av ditt liv 
Jag hoppas du aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta så att du alltid kommer för sent. Och må köttätande myror äta upp dina ögonlock så att du alltid är trött.
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar för evigt alltid krascha!!!!

Nog om detta nu trampar vi vidare i stället.
2011 inleddes med en flytt från potatis och vete fält till den stora staden Ystad. Jag, Jennifer och bumlingarna blev asfaltstrampare.

DSC00579

Ett mycket klokt beslut som jag inte en enda dag har ångrat. Är fortfarande samma härliga känsla att kunna gå ut och promenera med hundarna även efter att det blivit mörkt. Sånt var inte ens att tänka på under vinterhalvåret när jag bodde på landet mitt i mörkret. 

2 månader efter flytten var jag tvungen att ta det tunga beslutet att ta bort Haley. Fuck you life. Saknaden är oändlig

Dagens citat 27

25 januari (7) - Kopia

15 februari (4)

15 februari (8)

Nu har jag gråtit en skvätt som jag fortfarande gör när jag ser på bilder av Haley. Ska försöka samla ihop mig och knåpa vidare på året 2011.


Maj månad var månaden då Douglas blir rikskändis. Han jobbade som modell åt företaget Panduro.

Other

Blev kär i den vita fluffbollen men fick nobben
Other

Inte bara i modellvärlden tog han omgivningen med storm. Även i Tyskland gjorde han succé. Både som solodansare i ringen och i parklass med Nellie Pirelli. Brace class som det så fint heter var något helt nytt för mig. Var så in i bombens skoj att tävla i. Och behöver jag tala om hur stolt jag var när jag gick in i stora final ringen med syskonen Knoll & Tott. Är inte allt för vanligt att bulldoggar visas upp i den klassen. Det är absolut en av mina höjdpunkter under 2011.

Oldenburg 4-5 april

10 april winner in Paarklasse (2) Vinnare

055

068 Vinnare

Bremen 30-31 augusti

152

139

242

Två första placeringar och en andra placering. Inte illa pinkat av en trähäst!

Vad säger man om Nellie och hennes framgångar i ringen under det gångna året? Inga ord kan återge min glädje i stället böjer mitt huvud i djup vördnad och tacksamhet över att hon finns i mitt liv.

18.6 Erfurt Tyskland
DSC00780 - Kopia

Nellie blev Tysk klubb Champion och Tysk VDH Champion. Den första svenskuppfödda bulldoggen som erövrat dessa championat. Stort ja så in i norden…..

Lite blandade bilder från Nellies framgångar i ringarna
Nellie Chkl 2 med Excellent o CK Finsk CH & Nord CH

BIR & BIM Estnisk CH 20.8

Domare Petrus Roosenboom BIR Tallinn 21.8

194 BIR Bremen 31.7

081 BIR Bremen 30.7

Nellie BIR BIR Öland 3.9

Summan av kardemumman blev på 10 utställningar runt Europa
4 gånger BIM
4 gånger BIR
4 nya Championtitlar     

Nellie Pirelli kan nu vid en ålder av 4 år titulera sig
SE uCH DK uCH FI uCH EE uCH DE uCH NORDCH C.I.B (det tyska klubb CH får tyvärr inte registreras på SKK)

blå raket

Det blev inte någon tripp till WDS eller EDS för oss 2011. Men jag avslutade utställningsåret med att åka till Champion of Champions i Bryssel den 12 november. En oförglömlig upplevelse som resulterade i många skratt och nya vänner.

018

026

065

Att åka på utställningar är så mycket mer än bara “dansa rundor i ringen”. Vi passar på att ha semester, leva gott och ha en jädrans massa skoj. Jag har fått nya vänner både i Tyskland, Belgien och från Holland. Lite blandade bilder från några av våra resor

DSCN0916 
Patricia o Nellie i ett mkt kallt Åbo

9 april jag & Ad   DSC00069
Jag o Ad i Oldenburg           Pappa o jag i Oldenburg

DSC00071
Kaffe o glass med syrran & pappa i Oldenburg

098
Picknick med Da Familja i Neumunster

Mat o shopping (3)
The pack in Neumunster

011 
Jennifer i Bremen

045
Middag med gänget i Bryssel

Alla 3 hundarna har fått vara friska och krya. Är bara Nellie som varit hos veterinären med sitt öga ett par gånger. Skadan är en 2 år gammal skada som måste ses över med jämna mellanrum. Jag räknar liksom inte in det. För helt klart har vi en ras som har en del sjukdomar. Det tycks som man aldrig kan gardera sig. Även om man avlar på “friska” hundar kan valparna drabbas av allehanda konstigheter.

Min vackra golden oldies Madison Rött hjärta Kan man fatta att hon fyller 7 år om 1 månad?

8 mars (20)

11 maj (3)

6 november (2)

052

14 oktober (10)

Har planer att ställa henne nu i Malmö. Jag hoppas verkligen hon får ha hälsan i behåll till nästa år för då jäklar ska vi ut och svänga våra lurviga i veteranklassen. Är tråkigt att inte fler väljer att ställa sina veteraner. Som uppfödare tycker jag att det är bra och viktigt att visa upp att hundarna “håller länge” och att de tas om hand på samma goda sätt som de yngre förmågorna.

Det har inte bara varit hundar även om de upptar en stor del av mitt liv. Det rustades till bröllop här i december för Therese och Martin.

 037
En underbar och sagolik tillställning. Och jag grät självklart floder.
Höll mitt första tal och lyckades nog ganska bra med den bedriften. Nu är en av döttrarna i hamn och bara 2 kvar * Ha ha….

Jag har satt mig på skolbänken igen. Ska försöka att få hjärncellerna att samarbeta i 2 år framåt. Hm kan bli tufft. Men riktigt skoj när jag inte blir för stressad och undrar hur f.. jag tänkte som pluggar och jobbar heltid samtidigt. Då finns det vissa likheter med damen på bilden.
Dagens citat 72

Vad är väl inte krönika om man inte nämner sina nära och kära. Så miljoner tack Familjen, nya vänner och gamla vänner för att ni finns i mitt liv. Vad vore livet utan er!
bullkalas mars

DSC01061

006

140

2012-01-01 var bara tvungen att testa hur det kändes att skriva årtalet.
Ett nytt år, nya planer, nya förväntningar… Visst är det spännande.
Jag ligger lite lågt just nu med planering av utställningar. Jag tar en vecka i taget. Men i oktober blir det en riktig långresa för mig, syrran och hundarna. Planerna är att vi sticker till Rumänien. Blir till att sätta i gång och börja spara.

Dagens citat 75 

Avslutningsvis hoppas jag att ni där ute får det år ni önskar och (eller förtjänar) Och så bjussar jag på lite goa bilder av bumlingarna.

25 januari (2) 

10 februari (3)

20 februari

15 februari (9)

8 mars (12)

30 mars (4)

31 mars

DSC00576

DSC00805

3 juni (2)

21 juli (4)

22 juli

15 november (18)

15 november (16)

004

002

5 kommentarer:

 1. Ris och ros som ett år brukar innebära,även sorger och gläjeämnen!Finfina bilder och super roligt hundår!Hoppas att detta året startar med att bli ettt bra hundår :)

  SvaraRadera
 2. Yvonne, jag önskar dig och dina BARA det bästa av allt. Så roligt det har varit att få följa ert fantastiska år på utställningar.
  Tänk att få uppleva någonting sådant.
  Till det du blev så besviken/sårad på, säger jag bara- Lägg det på livets erfarenhetslista och DU, "drop it"!!!!
  Nu har du spännande vår framför dig och jag följer dig med ett leende//KRAM
  Monika& Solo,Gustaf

  SvaraRadera
 3. GOTT NYTT ÅR!!!!
  Härliga bilder som vanligt, besvikelser arkiveras som erfarenheter, härlig familj arviveras som livsglädje and so on and so on...
  2012 har du ju mycket att se fram emot... Lycka till! / MALLA

  SvaraRadera
 4. Asfaltstrampande Tant02 januari, 2012 11:31

  En tackar och bockar för era fin fin inlägg. Och visst har jag lagt min irritation och besvikelse bakom mig. Inte lönt att ödsla negativ energi. Och visst har jag en super år att se fram emot ;)

  SvaraRadera
 5. Ett välfyllt upplevelse år har passerat och Ett härligt 2012 väntar nu... Ska bli spännande att se vad detta år har med sig i bagaget åt Er...

  Njut och lev gott med asfalt under sulorna, med unga, mitt emellan, mogna och lite mer mogna människor, med bumlingar och humlimgar i och utan snören.

  Gott Nytt 2012 på Er Alla!!!

  SvaraRadera