12 november 2011

 

Dagens citat 24

 

Precis när jag trodde jag hade fattat hela grejen så visade det sig att jag hade noll koll. Jag trodde att det var 64 hundar som skulle plockas ut från varje grupp men Tjena Lena så fel om foten jag hade fått saken. Från grupp 2 skulle 11 hundar plockas ut, från grupp 5 var det 7 st. osv. Antalet utplockade hundar berodde på hur många anmälda det var i gruppen. Vi i grupp 2 hade 156 st.

027

Hundarna kallades in 7 åt gången och bedömdes av 2 domare.
Hundarna bedömdes enbart individuellt precis som i en gruppfinal.
Nellie först ut i ringen tätt följd av 7 bullmastiffer. Vi kände oss ganska så små och ynkliga bredvid dessa stora “killar”

049

051

056

058

De 2 domarna betygsätter hundarna och max poängen är 50.
Tråkigt nog får man inte reda på vilka poäng sin hund får utan speakern ropade bara upp de 11 hundarna som fått de högsta poängerna och får tävla vidare. Ingen av bulldoggarna blev tyvärr kvalade att få tävla vidare i rond 2. Men det är som vanligt i gruppen *blink*

045
Den första hanhunden på bilden är Curtis och ägs av Martin.V från Holland. Den andra hanen är från Spanien och den vita tiken är från Ryssland.

Gun med sin fina Samojed tik Terri gick tyvärr inte vidare i grupp 5.

022

024

Klockan 2 var vi klara med utställningen och allt runt omkring. Alla hundarna skulle fotograferas för en FCI katalog som man kan köpa inom kort. Sen skulle (o)djuren avmaskade och passen stämplas.

062

064

Alla deltager fick en fin rosett och en tävlingspärm.

085

2 slagna hjältar in väntan på veterinären.

079

081

När hundarna var installerade på hotellet igen och snarkade gott passade vi på att åka in en tur till stan.
Middagen blev en pizza här på hotellet i matsalen tillsammans med hundarna. För givetvis är hundar välkomna överallt här i Belgien.
I morgon bitti väntar frukost vid halv 8 tiden och sen bär det av mot gamla Svedala igen.

** Home sweet home **

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar