10 juni 2012

 

Vi kom, vi såg, vi höll på att regna bort…….

Jag drabbades av ambivalens och kunde inte besluta hur i helskotta jag skulle göra med Vänersborgsutställningen som gick av stapeln i helgen. Det hela bottnade i att Nellie började löpa 1 månad tidigare än beräknat. Och pengarna som skulle läggas på resan till Vänersborg tyckte jag behövdes då bättre till annat. Men så dök det upp ett litet bidrag från en vänlig själv och resan blev ett faktum.

02.30 ringde klockan lördag morgon. Packade in tre sovandes bullar i bilen som gammal och klok Tant hade packet kvällen innan. Vid Göteborg mötte jag upp Pia och vi slog följe. Någon mil utanför Vänersborg kom regnet. Och det var inte lite som kom!! Tack och lov var det uppehåll medan vi hjälptes åt att få upp tältet. Men sen regnande det mest hela dagen allt från små stänk till miljontals stora droppar som i blåsten for in i tältet och blötte ner det mesta. I såna ögonblick undrar man över hur fasiken man är funtat? Kliva upp mitt i natten, köra en helsikes massa mil, stå i hällregn och frysa för att en vilt främmande människa ska berätta om du har en fin hund eller inte. Galet eller hur! Men det är ju inte för inte man kalas hundidiot * Ha ha….

Någon kameraman hade jag inte med mig denna gång. Så bilderna här har jag fått av Carina som var snäll och fotograferade åt oss andra.
Var 28 anmälda och domare var Göran Bodegård.
Först ut var Douglas i Öppen Klass Excellent med CK

vänersbor..Douglas2

vänersbor..Douglas3
Domarens kritik löd: Mkt tilltalande med trevliga linjer och proportioner. Bra huvud, något flata öron. Bra näsborrar och ögon. Bra front och bakställ. Bra överlinje. Sunda rörelser med bra rastyp. En hund av mycket hög allmän kvalitet. Bra kondition. Bra substans och stomme.

                                 ** BIM med cert **

vänersbor..2

Domaren frågade mycket om Douglas. Så jag tror att han gjorde ett stort intryck på honom.

Sen hade vi Madison i Öppen klass VG
Domarens kritik: Utmärkt strl. Bra proportioner men linjerna störs av för mkt bukvolym och en “uppnosig svans” Bra huvud och front. Bra rörelser men alltså ej i bästa utställningskondition.
Kritiken är rätt, men jag kan tycka att man får ta ålder + att hon har fått valpar i beaktning när man tittar på helheten. Hennes häng av hud under magen går tyvärr inte att ta bort. Efter att burit på 10 valpar i 2 månader töjs magen ut Blinkar 

Sist men inte minst Nellie i Champion klass Excellent med CK

vänersbor..Nellie

Kritik: tilltalande tik med mycket utmärkta proportioner. Bra huvud med utmärkta detaljer. Mycket fin front och bakställ. Utmärkt rastyp och rörelser.
Nellie slutade som 2:a Bästa Tik.

Kan man klaga på dagen trots regn och rusk? Icke sa Nicke. Att få dessa fina kritiker på alla mina tre hundar var hur stort som helst.
* Göran Bodegård sitter som ordf. i kommittén för särskilda domaranvisningar (SRD-K) har till uppgift att motverka premiering av exteriöra överdrifter i bedömningen av hundar på hundutställning. Kommittén ansvarar för att regelverket Särskilda rasspecifika domaranvisningar (SRD) följs och arbetar bland annat för att öka medvetenheten om riskerna med exteriöra överdrifter *

På hemvägen stannade vi på Max i Halmstad och firade med hamburgare hela gänget.

019

Nu lägger vi tävlingsskorna på hyllan ett tag och njuter av sommar och förhoppningsvis valpar framöver.

3 kommentarer:

  1. Det är inte bara hundtokar som hittar på tokiga saker. Alla dedikerade människor gör alltid det som i andra människors ögon ser helt galet ut. For the love of the game :)

    SvaraRadera
  2. * Ha ha... du har så rätt vännen. Som i ditt fall du far land och rike runt för att slåss ;-)

    SvaraRadera
  3. Grattis Yvonne!Skall bli kul att se er i ringen igen och framöver hoppas vi numera att du kan visa en miniDogge :-)

    SvaraRadera