19 augusti 2011

 

Jaha så befinner man sig i Tallinn. Jag som lovade mig själv att ever never sätta min fot i detta land igen. Tänk vad man kan ändra sig så fort det gäller en hundutställning *blink* Nästan allt har gått smärtfritt so far men för att ta det från början.

DSC01467
Nellie tycker absolut det inte är hennes jobba att hjälpa till med packningen. Hon menar att hon gör jobbet i ringen och jag resten. Hm kan vara en poäng i det hon säger!
DSC01471

Torsdag klockan mycket tidigt hemma hos syrran. Bilen packad och klar.
DSC01472

En bra resa upp till vår vackra huvudstad och Värtahamnen. Och självklart öppnade sig himlen lagom när vi skulle promenera från parkeringen upp till terminalen.
DSC01473

För ovanlighetskull var hundhytten stor och rymlig.
DSC01476

Efter middag och rastning uppe på däck var det lagom att krypa till kojs för hela gänget.
DSC01479 

Kl. 10 lokal tid (1 timma före i EST) tuffade färjan in mot Tallinn
DSC01482
DSC01484

Vädret var till en början lite småmulet men sprack upp under dagen och bjöd på strålande sol.
DSC01493

Hotellet var helt ok tills jag hittade denna på mattan.
DSC01489

Japp ni ser rätt en nagel!!! Skrik och panik nä nu jäklar.
Ner och pratade med receptionen som lovade att skicka att skicka upp en städerska till rummet. Under tiden tog vi hundarna ut på stan och lekte turister.
DSC01491

DSC01492

DSC01494

Hemma igen upptäckte vi till vår stora förtret att rummet fortfarande inte var dammsuget. Ner till receptionen igen och denna gång var det inte Mr. nice guy. Det slutade med att vi fick tillbaka de extra pengar som hundarna kostade oss för i natt 13 EUR per hund (hutlöst dyrt!!) Ja den dealen var vi nöjda med.
Efter vår promenad i solen började vi bli hungriga och fötterna kändes instängda i svettiga i våra gympaskor. Så första prio blev att få i oss något ätbart och sen köpa oss några luftigare skor.
DSC01495

DSC01499

Dagens klipp 1.25 euro (10 kr) för dessa sköna badtofflor. Fötterna jublade av glädje när de slapp ur mina svettiga skor och fick på sig dessa.

Till mina stora stora glädje hittade jag mitt favorit hund schampo. Jag har letat som en tok efter detta märken och nu sprang jag på det i en djuraffär i Tallinn. Snacka om flax!!
DSC01496

Lite uppdatering och avslappning innan kvällens bad och spa
DSC01497

I morgon börjar utställningen kl.10 härligt att för en gång skull inte behöva kliva upp i ottan.

Uppdaterad i morgon igen /


3 kommentarer:

  1. Nu du Yvonne!Nu skall det bara går RIKTIGT bra imorgon så kommer du att vilja tillbaka så snart det ges möjlighet!Jag menar;rabatterat pris och billiga toflor och favvo schampo.En rättelse bara-Ni behöver inte leka turister-Ni ÄR turister!!!!!!Jag vet att det tar emot för dig,men så är det!LYCKA TILL NU BÅDA TVÅ!!!

    SvaraRadera
  2. Allting såg rart ut förutom nageln. My god! Nå väl. Nice med lite rabatt pga en nagel. Det kan man leva med ;-) Kick ass imorgon!

    SvaraRadera
  3. Grattis Nellie till ytterligare en CH-titel - du leder din Tant fint i ringen...Snyggt jobbat...proffsigt bruden - proffsigt!

    SvaraRadera